لوله و اتصالات آتش نشانی
- دسته بندی: شیرآلات آتش نشانی
- 4556
- دسته بندی : شیرآلات آتش نشانی
برای دریافت قیمت تماس بگیرید یا شماره موبایل خود را وارد کنید
محصولات مشابه
لوله و اتصالات آتش نشانی جزئی از تجهیزات آتش نشانی هستند و به گونه ای طراحی شده اند که بتواند بهترین عملکرد را در عملیات حریق داشته باشند. استفاده از این اتصالات و لوله آتش نشانی در عملیات اطفا حریق به شیوه های مختلفی با توجه به شرایط انجام می شود. از جلمه این روش ها می توان به روش تر، روش خشک و روش ترکیبی اشاره کرد که در ادامه راجع به هر یک توضیح می دهیم.
لوله آتش نشانی
لوله یکی از قسمت های مهم در سیستم های اطفاء حریق است که انواع مختلفی دارد. لوله ها از جنس ها و مواد اولیه متفاوتی ساخته می شوند. طبق قوانین و استاندارد های موجود انجمن ملی آتش نشانی امریکا، لوله هایی از جنس فولاد، مس و پلاستیک برای این کار مناسب و مجاز هستند. در میان لوله های فلزی معمول ترین نوع آن لوله های ساخته شده از فولاد سیاه است.
به دلیل اینکه فولاد، فلزی مقاوم در برابر حرارت و آتش بوده و دچار تغییراتی مانند زنگ زدگی نمی شود. همچنین نقطه ذوب آن بسیار بالا است. در نتیجه در مواقع آتش سوزی بسیار مقاوم خواهد بود. لوله های مسی هم در ضخامت های مختلف تولید می شوند و معمولا با جوش برنج به هم متصل می شوند. لوله های پلاستیکی نیز از جنس cpvc و pex ساخته می شوند و در انواع خاصی از سیستم های آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع مختلف لوله های پلاستیکی را در حد و اندازه معینی می توان خم کرد. این که از کدامیک از انواع این لوله ها در لوله کشی آتش نشانی استفاده کنیم، بستگی به عوامل مختلفی دارد و باید این کار توسط افراد متخصص و کارشناسان در این زمینه انجام شود.
مشخصات لوله های آتش نشانی
لوله آتش نشانی ساختمان
لوله کشی آتش نشانی در ساختمان ها باید توسط مهندسان و کارشناسان انجام شود. در این لوله کشی معمولا رنگ لوله ها قرمز بوده تا از سایر لوله ها متمایز باشند. جنس لوله های مورد استفاده در لوله کشی ساختمان ها معمولا از فولاد کربنی است که دوام و مقاومت بالایی در برابر حرارت و آتش دارد.
البته انواع دیگری از لوله ها نیز برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله لوله آتش نشانی دیواری سبک که از فلز گالوانیزه ساخته می شود، وزن سبکی دارد و به رنگ نقره ای است. لوله های فولادی را معمولا برای سیستم آتش نشانی تر و مرطوب و لوله های گالوانیزه را برای سیستم آتش نشانی خشک استفاده می کنند. لوله های پلاستیکی هم نوع دیگری از لوله های آتش نشانی هستند که در مکان هایی با شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرند.
اتصالات شیلنگ آتش نشانی
در سیستم های آتش نشانی اتصالات مختلفی به کار می رود که یکی از این اتصالات، اتصالات مربوط به شیلنگ های آتش نشانی است. در بسیاری از مواقع طول شیلنگ آتش نشانی کوتاه بوده و باید چند شیلنگ را برای افزایش طول آن به یکدیگر متصل کنند. در این مواقع از اتصالات مربوط به شیلنگ استفاده می کنند. معمولا در ماشین های آتش نشانی برای اطفاء حریق از اتصالات آلیاژی و سبک استفاده می کنند. کوپلینگ ها انواع و مدل های مختلفی دارند.
مدل رزوه ای مدلی است که در آتش نشانی از آن استفاده می شود. این مدل دارای دو دسته نر و ماده بوده و به راحتی به شیلنگ های آتش نشانی متصل می شود. اتصالات شیلنگ یکی از موارد مهم در فرایند و عملیات آتش نشانی محسوب می شود. این اتصالات باید مقاومت بالایی در برابر فشار آب و نصب سریع و آسانی داشته باشند. روش های مختلفی برای محکم کردن این اتصالات به شیلنگ وجود دارد که معمولا آتش نشان ها به همه این روش ها واقف هستند.
روش نصب لوله و اتصالات آتش نشانی
این تجهیزات آتش نشانی، به شیوه های خاصی نصب می شوند. چرا که کارایی آن ها، با دیگر نمونه ها، بسیار متفاوت است و مهم ترین روش هایی که برای انجام آن، اتخاذ می شود، عبارتند از:
روش تر
یکی از شیوه هایی که در آتش نشانی برای پیاده سازی لوله ها و اتصالات اتخاذ می شود، روش تر است. در این روش، آب مورد نیاز سازمان از طریق آب شهری تأمین می شود و آب همیشه در لوله ها، وجود دارد و هیچ کمبودی در این مورد، وجود ندارد.
روش خشک
یکی دیگر از شیوه هایی که برای نصب اتصالات آتش نشانی، مورد استفاده قرار می گیرد، روش خشک است. در این روش، آب مورد نیاز سازمان از منبع آب ساختمان جدا است. به همین دلیل، آب همیشه در لوله کشی وجود ندارد و فقط زمانی که نیار باشد آب به درون لوله ها ، پمپاژ می شود.
روش ترکیبی
دیگر روشی که برای نصب وجود دارد، روش ترکیبی است. این روش، همان طور که از نام آن مشخص است ترکیبی از دو روش قبلی است. البته، برای استفاده از این روش، معمولاً یک سری مؤلفه خاص مثل مساحت سازمان آتش نشانی، ارزیابی می شود.
لوله کشی آتش نشانی خشک
جالب است بدانید لوله کشی آتش نشانی به دو صورت خشک و تر انجام می شود. عوامل مختلفی در انتخاب نوع این سیستم سهیم هستند. مثلا در مناطقی که آب و هوای سردی دارد و احتمال یخ زدگی آب درون لوله ها وجود دارد، از لوله کشی خشک استفاده می کنند. در لوله کشی آتش نشانی خشک بر خلاف لوله کشی آتش نشانی تر لوله ها به منبع آب دائمی وصل نیستند.
در عوض اسپرینکلرهای این سیستم حاوی نیتروژن یا هوای فشرده شده هستند. اسپرینکلر ها به گرما و حرارت حساس بوده و به محض بالا رفتن دمای محیط فعال می شوند. لوله کشی آتش نشانی خشک بدون مصرف آب و تنها با استفاده از گاز های مختلف می تواند آتش را خاموش کند. بنابراین در مناطقی که دچار کمبود منابع آبی هستند، بسیار مناسب است.
کوپلینگ آتش نشانی
در فرایند خاموش کردن آتش وسایل و تجهیزات مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این تجهیزات شیلنگ آتش نشانی است که باید به منبع آب، گاز و یا غیره وصل شود. اتصال شیلنگ به این منابع و یا ابزار اتصال دهنده شیلنگ به منابع آب یا گاز را کوپلینگ می گویند. کوپلینگ ها در اندازه، نوع و جنس مواد اولیه متفاوت و متنوع هستند.
کوپلینگ ها معمولا به صورت جفتی بوده و در یک سر نقش گیرنده آب، گاز یا فوم را دارند و در سر دیگر نقش دهنده آب، فوم یا گاز را بازی می کنند. اندازه کوپلینگ ها نیز متفاوت است. در ماشین های آتش نشانی معمولا از سایز 5.2 اینچی و یا 4 اینچی آن ها استفاده می کنند.
در میان انواع مختلف کوپلینگ ها برخی از آن ها پر کاربرد تر و پر مصرف تر از سایر مدل ها هستند که عبارتند از: کوپلینگ آتش نشانی storz، کوپلینگ bs، کوپلینگ nh، کوپلینگ gost و کوپلینگ Guillemin symmetrical. هر کدام از این کوپلینگ ها در صنایع و مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که تشخیص آن بر عهده افراد ماهر و متخصص در این زمینه می باشد.
قیمت کوپلینگ آتش نشانی
همان طور که گفته شد کوپلینگ های آتش نشانی انواع مختلفی دارند و از جنس ها و مواد اولیه متفاوتی ساخته شده اند. در نتیجه قیمت تمام شده هر کدام از آن ها با یکدیگر متفاوت خواهد بود. کیفیت کوپلینگ ها در انجام موفقیت آمیز عملیات اطفاء حریق بسیار زیاد است. بنابراین باید برای خرید آن نهایت دقت را داشته و با افراد آگاه در این زمینه مشورت های لازم را انجام دهید.
از طرفی مبحث مالی و هزینه در قبال اهمیت و نقشی که کوپلینگ ها در فرایند خاموش کردن آتش دارند، بسیار کم اهمیت است. بنابراین بهتر است ابتدا به کیفیت اهمیت داده و سپس به هزینه آن ها توجه کنید. با این حال برای اطلاع از قیمت انواع مختلف کوپلینگ های آتش نشانی بهتر است به نمایندگی های مجاز فروش این محصولات مراجعه کنید. امروزه سایت های مختلفی هم اقدام به فروش اینترنتی این محصولات کرده اند که کار خرید و مقایسه قیمت را برای مشتریان آسان نموده اند.
قیمت اتصالات آتش نشانی
لوله های آتش نشانی توسط اتصالات به هم مرتبط و وصل می شوند. این اتصالات انواع مختلفی دارند که شامل اتصال فلنجی، اتصال جوش لب به لب، اتصال شیاردار و اتصال رزوه ای است.
این که از کدام یک از این اتصالات استفاده شود، بستگی به عوامل مختلفی دارد و تشخیص آن بر عهده کارشناسان و افراد با تجربه در این زمینه می باشد. به عنوان مثال در مواقعی که از لوله های فولاد گالوانیزه در سیستم لوله کشی ساختمان استفاده کرده اید و قطر این لوله ها بیشتر از 100 میلی متر است، نباید از جوش یا اتصال لب به لب استفاده کرد.
در این حال بهتر است از اتصال شیاردار یا اتصال فلنج استفاده کنید. اتصال شیاردار مناسب ترین اتصال برای خطوط لوله کشی مایعات و یا گاز است. انواع دیگر اتصالات شامل کلمپ، سوپاپ، هیدرانت، کف ساز و غیره می شود که هر کدام کاربرد و مزایای مخصوص به خود را دارند و می توانند در فرایند اطفاء حریق نقش موثری داشته باشند.
انتخاب این موارد در سیستم آتش نشانی بسیار مهم و حائز اهمیت است. به همین دلیل باید به کارخانه و برند تولید کننده آن، کیفیت و قیمت آن توجه کرد. برای آگاهی و مقایسه قیمت اتصالات آتش نشانی بهتر است به سایت های معتبر و یا نمایندگی های مجاز این محصولات مراجعه کنید.
خرید لوله و اتصالات آتش نشانی
برای خرید انواع تجهیزات آتش نشانی و از جمله لوله و اتصالات آتش نشانی ، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:
۰۲۱-۴۰۶۶۲۴۸۲ ۰۲۱-۴۰۶۶۴۴۱۸
۰۹۱۹۸۵۸۲۴۸۴ ۰۹۱۹۰۹۰۰۹۱۴
ایمیل info@arsinfire.ir
نمایش بیشتر