کپسول آتش نشانی پودری
- دسته بندی: کپسول آتش نشانی
- 4513
- دسته بندی : کپسول آتش نشانی
برای دریافت قیمت تماس بگیرید یا شماره موبایل خود را وارد کنید
محصولات مشابه
کپسول آتش نشانی پودری، یکی از پر کاربرد ترین کپسول های آتش نشانی بوده و از تجهیزات اطفا حریق محسوب می شود که جهت مهار به موقع آتش مورد استفاده قرار می گیرند و با استفاده از پودر یک سری مواد شیمیایی شارژ می شوند که می توانند حریق را مهار کنند و مانع بروز خسارت های سنگین شوند.
پودر داخل کپسول آتش نشانی چیست؟
برای این که بتوان آتش را هنگام آتش سوزی مهار کرد، باید یکی از از سه راس اصلی مثلث آتش که آکسیژن، ماده سوختنی و حرارت است را حذف کرد. کپسول های نوع پودری می توانند با پوشش پودر روی آتش باعث مانع رسیدن اکسیژن به آتش شوند. معمولا دو نوع پودر در کپسول های آتش نشانی استفاده می شود که یکی پودرهای شیمیایی و دیگری پودرهای خشک هستند. پودرهای شیمیایی از نظر ظاهری بسیار نرم هستند و از ترکیب چند ماده شیمیایی به دست می آیند که شامل پودر آتش نشانی جوش شیرین یا همان بی کربنات سدیم، بی کربنات سدیم بر پایه اوره، کلرید پتاسیم، فسفات آمونیوم و مانکس می شوند.
پودر آتش نشانی خشک هم شامل پودرهای غیر قابل اشتعال می باشند که از این پودرها بیشتر برای خاموش کردن آتش ناشی از مایعات اشتعال زا مانند مواد نفتی و روغن استفاده می شود.
موارد استفاده کپسول آتش نشانی پودری
هر کدام از کپسول های آتش نشانی به دلیل قابلیت های خاصی که دارند، باید در مکان های مشخصی مورد استفاده قرار بگیرند. مثلاً کپسول آتش نشانی پودری فقط در مواردی مانند آتش گرفتن تجهیزات الکتریکی یا آتش گرفتن مایعاتی مانند رنگ و بنزین باید استفاده می شوند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است. به طوری که هر گونه سهل انگاری در این رابطه می تواند منجر به بروز یک فاجعه غیر قابل جبران شود.
کپسول پودر و گاز برای چه حریقی است؟
استفاده از خاموش کننده های مناسب یکی از مهم ترین مواردی است که افراد هنگام تلاش برای خاموش کردن آتش باید به آن توجه کنند. همان طور که پیش تر توضیح دادیم دو نوع کپسول آتش نشانی پودری و گازی وجود دارد که هر کدام از آن ها برای انواع آتش های ناشی از نفت، منسوجات، مایعات، کاغذ و آتش های الکترونیکی کاربرد دارند. این کپسول ها برای مراقبت از انواع آتش سوزی ها به طور ایمن، کارآمد هستند. به طور کلی کپسول های آتش نشانی پودری و گازی برای موارد زیر کاربرد دارند:
- آتش سوزی کلاس A که شامل آتش سوزی ناشی از جامدات قابل اشتعال مانند منسوجات، کاغد و چوب می شود.
- آتش سوزی کلاس B که شامل آتش سوزی ناشی از مایعات قابل اشتعال مانند رنگ ها، گازوئیل و بنزین می شود.
- آتش سوزی کلاس C که شامل آتش سوزی ناشی از گازهای قابل اشتعال مانند بوتان و متان می شود.
- آتش سوزی الکتریکی که شامل تجهیزات الکتریکی با حداکثر 1000 ولت می شود.
راهنمای خرید پودری
کپسول آتش نشانی یکی از مهم ترین تجیهزاتی است که جهت ایمن سازی یک ساختمان در برابر خطر حریق، مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، اگر قصد دارید این محصول را در ساختمان خود نصب کنید، باید در هنگام خرید آن، به یک سری نکات توجه کنید که مهم ترین آن ها عبارتند از:
اولین و مهم ترین نکته ای که در هنگام خرید خاموش کننده ها، باید به آن دقت شود این است که باید کاملاً سالم باشند. نباید اثر هیچ گونه ضربه یا خوردگی بر روی بدنه آن ها وجود داشته باشد.
دومین نکته این است که پلمپ آن ها، به هیچ وجه نباید باز شده باشد.
سومین مسئله در رابطه با انتخاب گزینه مناسب است چرا که همان طور که می دانید این محصول آتش نشانی، در ظرفیت های خاصی تولید می شود و هر کدام از آن ها، کاربرد خاصی دارند و از این رو، فقط در صورتی می توانند جهت مهار کردن آتش مفید باشند که بر اساس ظرفیت هایی که دارند، انتخاب شوند.
خرید کپسول آتش نشانی پودری
برای خرید انواع تجهیزات آتش نشانی اطفا حریق و از جمله کپسول آتش نشانی پودری، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
این وسیله که از تجهیزات اطفاء حریق است، آتش را به وسیله مواد پودری داخل خود مهار می کند. داخل انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز، مقداری پودر وجود دارد که پاشیدن آن روی آتش، توسط فشار گاز ازت یا گاز دی اکسید کربن صورت می گیرد. فشار این گازها باید به اندازه ای باشد که بتواند از پس پرتاب کردن پودر به روی آتش بربیاید. بنابراین فشار این گازها مهم است و حتماً باید سالی دو بار چک شود تا در اگر فشار کم بود، برای شارژ مجدد آنها اقدام کرد.
بهترین کپسول آتش نشانی پودری
کپسول آتش نشانی پودری همانطور که از نامش پیداست، کپسولی است که محتوای داخلی آن از پودر تشکیل شده است. پودری که درون این کپسول ها به کار می رود انواع و اقسام گوناگونی دارد. به کپسول های پودری، کپسول پودر و گاز نیز گفته می شود. اما دلیل این نامگذاری این است که معمولا پودر موجود درون کپسول برای اینکه بتواند حریق را خاموش کند، به یک عامل فشار دهنده نیاز دارد تا بر اثر فشار آن بتواند به بیرون پرتاب شود.
این فشار به کمک گازهایی نظیر گاز دی اکسید کربن یا گاز ازت تامین می شود. این گازها به اندازه ای به پودر فشار وارد می کنند تا بتواند به سرعت به داخل آتش پرتاب شده و آن را سریعا خاموش کند. همانطور که می دانید، کاربرد کپسول های آتش نشانی بر اساس محتوای داخل آن ها مشخص می شود. یعنی نمی توان از تمامی کپسول های آتش نشانی برای هر نوع حریقی استفاده کرد.
عمده مصرف کپسول آتش نشانی پودری یا پودر و گاز برای اطفاء حریقی است که عامل اصلی آتش، مایعات اشتعال زا یا فلزات باشند. البته بر خلاف دیگر انواع کپسول آتش نشانی، کاربردهای کپسول پودری کمی بیشتر و گسترده تر است و می توان از آن برای خاموش کردن انواع آتش در کلاس های A، B، C و D استفاده کرد. از انواع پودر شیمیایی موجود در کپسول پودری می توان به مانکس، پودر بی کربنات سدیم، پودر بی کربنات پتاسیم، کلرید پتاسیم، فسفات آمونیوم و… اشاره کرد.
کپسول آتش نشانی پودر خشک
کپسول پودر خشک آتش نشانی در دو نوع استاندارد و تخصصی در بازار موجود است. مدل استاندارد می تواند هر نوع آتشی را خاموش کند اما مدل تخصصی تنها انواع خاصی از آتش سوزی های فلزی را خاموش می کند. اما به هر حال به دلیل پراکندگی پودر بهتر است از آن در فضاهای بسته استفاده نکنید؛ چرا که تمیز کردن پودرها بعد از خاموش کردن آتش کار بسیار سختی است. کپسول های آتش نشانی پودر خشک با نام کپسول های آتش نشانی ABE، کپسول های چند منظوره و کپسول های شیمیایی خشک هم شناخته می شوند.
کاربرد انواع کپسول آتش نشانی پودر
کپسول آتش نشانی پودر و گاز معمولاً برای هر نوع حریقی مناسب است، اما بیشتر برای مهار آتش سوزی های ناشی از مایعات و فلزات کاربرد دارد.
تفاوت انواع کپسول های آتش نشانی پودر و گاز( پودری )
تفاوت انواع این کپسول های پودر گاز، در نوع پودری است که داخل محفظه آنها وجود دارد. در ادامه به انواع پودرهای آتش نشانی اشاره می کنیم. پودرهای آتش نشانی به دو دسته شیمیایی و خشک تقسیم می شوند.
پودر آتش نشانی شیمیایی:
پودر بسیار نرمی است که در ساخت آن از ترکیب یک یا چند ماده شیمیایی به همراه برخی افزودنی ها استفاده شده است. این مواد افزودنی مانع به هم چسبیدن پودر در اثر رطوبت بالا و گرما می شود. پودرهای آتش نشانی شیمیایی در دسته بندی های مختلفی جای می گیرند. این دسته بندی ها بر اساس مواد اولیه ای است که در ساخت هر نوع پودر استفاده شده است. هر یک از پودرهای آتش نشانی شیمیایی برای مهار نوع خاصی آتش سوزی استفاده می شوند. مواد اولیه ای که برای ساخت هر نوع پودر استفاده می شود، عبارتند از: مانکس، فسفات آمونیوم، کلرید پتاسیم، بی کربنات پتاسیم، بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره و بی کربنات سدیم که به پودر جوش شیرین نیز معروف است.
مانکس
این پودر از ترکیب بی کربناب و اوره ساخته شده و در مهار آتش سوزی، نسب به سایر پودرهای شیمیایی آتش سوزی مؤثرتر است. چرا که وقتی این پودر به حرارت می خورد، خیلی زود به ذرات بسیار ریز در حد 1/0 میکرون و یا حتی کوچکتر تبدیل می شود و به این ترتیب می تواند به خوبی پخش شود. البته پودر ماکس به دلیل سازگاری با کف پروتئینی، در کپسول های آتش نشانی حاوی فوم نیز کاربرد دارد.
بی کربنات سدیم ( جوش شیرین )
97 درصد این پودر از بی کربنات سدیم است و برای مهار آتش سوزی های ناشی از گازها و مایعات قابل اشتعال و همچنین تجهیزات الکتریکی کاربرد دارد. این پودر به طور کلی برای آتش سوزی های کلاس B، C و E استفاده می شود.
فسفات آمونیوم
این پودر به نام پودر چند حالته هم شناخته می شود و به اختصار به آن ABC نیز گفته می شود. به همین دلیل روی کپسول های حاوی پورد فسفات آمونیوم از علامت A.B.C استفاده می شود که به معنی این است که از آن برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A، B و C استفاده می شود. کاربرد این پودر برای مهار آتش سوزی های ناشی از جامدات، تجهیزات الکتریکی با ولتاژ معین، مایعات و گازهای قابل اشتعال استفاده است.
بی کربنات پتاسیم
برای مهار آتش سوزی های ناشی از مایعات و گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی استفاده می شود. بنابراین مناسب آتش سوزی کلاس B، C و E است.
کلرید پتاسیم و بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره
عمکرد این دو نوع پودرهم دقیقاً مثل پودر بی کربنات پتاسیم است.
پودر آتش نشانی خشک
این پودر غیرقابل اشتعال بوده و بیشتر برای مهار آتش سوزی های ناشی از مواد نفتی و روغن استفاده می شود. مزیت پودر خشک نسب به پودر شیمیایی قیمت پایین تر آن است. این در حالی است که کیفیت و عملکرد پودرهای شیمیایی بهتر است. حواستان باشد که برای موارد بحرانی مثل آتش سوزی که با جان و مال انسان ها سر و کار دارد، کیفیت را فدای قیمت نکنید.
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و CO2
در این بخش قصد داریم با معرفی مهم ترین ویژگی های کپسول آتش نشانی پودری و CO2 به مقایسه آن ها پرداخته و از تفاوت آن ها آگاه شویم. قطعا شناخت تفاوت های موجود میان محصولات، ما را با نحوه کاربرد آن ها نیز آشنا می کند.
ویژگی های کپسول آتش نشانی پودری
- این کپسول ها بیشترین کاربرد را برای مهار و خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A,B,C و D دارند.
- این کپسول قابلیت استفاده در فضای بسته را ندارد.
- رنگ برچسب کپسول آبی است.
- سوخت اصلی آن برای اطفاء حریق، پودر مخصوص است.
- برای خاموش کردن آتش مایعات اشتعال زا، تجهیزات الکتریکی، منسوجات، کاغذها، چوب، زغال سنگ، پارچه ها و… از این کپسول استفاده می شود.
- از این نوع کپسول می توان در مکان های مختلفی استفاده کرد. از جمله کاربردهای کپسول آتش نشانی پودری عبارتند از: کارخانجات صنعتی، جایگاه های سوخت، محوطه های برشکاری و جوشکاری با شعله و دیگر صنایعی که به نحوی با گازهای اشتعال زا سروکار دارند.
ویژگی های کپسول آتش نشانی CO2
- رنگ برچسب محصول مشکی است.
- معمولا برای خاموش کردن آتش سوزی هایی که عامل اصلی آن ها اتصالی لوازم الکتریکی گزارش شده،، می توان از کپسول آتش نشانی CO2 استفاده کرد.
- کپسول آتش نشانی CO2 قابلیت خاموش کردن آتش از کلاس B را داراست و استفاده از آن برای موارد دیگر ممنوع است.
- برای اطفاء حریق اتاق سرور کامپیوتر می توان از این نوع کپسول استفاده کرد.
- به هیچ عنوان برای خاموش کردن آتش موادی همچون پارچه، کاغذ و دیگر منسوجات از این کپسول نباید استفاده کرد.
- این کپسول با جابجایی اکسیژن موردنیاز آتش سوزی، عملیات اطفاء حریق را به طور کامل انجام می دهد.
وزن انواع کپسول های آتش نشانی پودری
این نوع کپسول ها که به نوعی می توان گفت پرکاربردترین خاموش کننده در منازل و محیط کار هستند، مطابق با استانداردهای ایران در وزن های متفاوتی موجود هستند که با واحد کیلوگرم عبارتند از: ا، 2، 3، 4، 6، 12، 25 و 50
تقسیم بندی کپسول آتش نشانی پودری
این تقسیم بندی به صورت زیر است:
کارتریج داخل
در این نوع کپسول آتش نشانی پودر و گاز، عاملی که باعث فشار به پودر و خارج شدن آن از کپسول می شود گاز CO2 است. کارتریج داخل یک سیلندر کوچک جای گرفته و جایگاه این سیلندر، زیر درپوش است. هنگامی که می خواهید از کپسول دارای کارتریج داخل استفاده کنید، گازی که درون کارتریج محبوس شده، با فشار اهرم از کارتریج آزاد شده و وارد بدنه سیلندر می شود و باعث می شود پودرهای داخل سیلندر به بیرون پرتاب شوند.
از معایب کپسول کارتریج داخل این است که وقتی گاز کارتریج استفاده می شود( مهم نیست که تا چه اندازه ای باشد) باید برای استفاده های بعدی، حتماً درپوش کپسول را باز کرده و کارتریج را تعویض کرد. در غیر اینصورت نمی توان به عملکرد درست کپسول در استفاده های بعدی اطمینان کرد.
کارتریج بیرون
در این نوع کپسول پودر و گاز، کارتریج حاوی گاز CO2، بیرون از استوانه تعبیه شده و مجرای مخصوص خروجی این گاز، به بدنه کپسول متصل است. عملکرد این کارتریج به سه حالت اهرمی، ضربه ای و فلکه ای است.
برای استفاده از این کپسول در مواقع حریق، ابتدا آن را زمین بگذارید و پس از آزاد کردن ضامن، لوله لاستیکی را از گیره جدا کرده و سپس شیر گاز را باز و اهرم را فشار دهید تا پودر با فشار گاز CO2 روی آتش پرت شود.
بررسی های ماهانه کپسول های پودر و گاز
برای اینکه از کارکرد انواع کپسول آتش نشانی پودری مطمئن شوید، باید ماهی یک بار داخل سیلندر را باز کنید تا مطمئن شوید که پودرها به هم نچسبیده و یا به اصطلاح کلوخه نشده باشند. همچنین خروجی سیلندر را بررسی کنید تا از باز بودن خروجی سیلندر مطمئن شوید. سالم بودن لوله پلاستیکی و وزن کارتریج را نیز چک کنید. در صورتی که بیتشر از 10 درصد کاهش وزن داشت، باید مجدد شارژ شود.
داخل هر کارتریج 110 گرم گاز CO2 حبس شده است. توصیه می شود سالی یک بار از این کپسول، حتی به صورت آزمایشی استفاده کنید و سپس شارژ کنید. با این کار می توان از عملکرد آن مطمئن شد. معمولاً روی این کپسول ها یک فشارسنج تعبیه شده تا میزان فشار درون سیلندر را نشان دهد.
اجزای تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری
انواع کپسول آتش نشانی پودر وگاز از اجزای زیر تشکیل شده اند:
بدنه
معمولاً بدنه آن فلزی است. این فلز و روش ساخت بدنه باید مطابق با استانداردهای مربوطه باشد تا در برابر زنگ زدگی و موارد این چنینی مقاومت کند. همچنین باید قابلیت تحمل 2 برابر فشار آزمون را داشته باشد. بنابراین کیفیت بدنه مورد بسیار مهمی است. روی بدنه کپسول مواردی مثل دست دستگیره، پایه و مواردی از این قبیل تعبیه می شود که بستگی به کارخانه سازنده آن دارد. روی بدنه برچسب هایی وجود دارد که روی آن مواردی مثل نام کارخانه، سال تولید، نوع آن و موارد این چنینی درج شده است.
ساز و کار عمل کننده
با توجه نوع کپسول پودر و گاز، مکانیزم عملکرد آن ممکن است به صورت ضربه ای، اهرمی و یا فلکه ای باشد.
لوله لاستیکی
اکثر کپسول های پودری دستی، دارای یک لوله پلاستیکی با طول معین هستند. البته برخی از آنها ممکن است این لوله لاستیکی را نداشته باشند. محل اتصال این لوله از یک طرف به کپسول و از طرف دیگر به نازل پودرپاش است. این لوله تقویت شده است و قابلیت تحمل فشاری در حد فشار آزمون دستگاه را دارد.
نازل پودر پاش
اکثر کپسول های پودر و گاز، دارای نازل پودر پاش هستند. جنس آن معمولاً از پلاستیک و عملکرد آن به صورت اهرمی است.
لوله سیفون
نام دیگر آن لوله داخلی هدایت کننده پودر است که محل آن درون دستگاه بوده و کمی بالاتر از کف تا خروجی دستگاه امتداد پیدا می کند.
کپسول آتش نشانی پودر 6 کیلویی
معمولا شرکت های سازنده بر طبق یک سری اصول و استانداردهای خاص اقدام به طراحی، تولید و آماده سازی کپسول های آتش نشانی می کنند. رعایت استانداردها در تولید محصولات این چنینی بسیار حائز اهمیت است. خریداران با توجه به مشخصات ساخت هر کپسول اقدام به انتخاب و خرید آن می کنند. آن ها بر اساس موقعیت مکانی نوع کاربری کپسول را تعیین کرده و بر همین مبنا اقدام به سفارش محصول می کنند.
یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب کپسول آتش نشانی پودر و گاز، توجه به وزن محصول و ابعاد آن است. کپسول آتش نشانی پودری در وزن های مختلفی به بازار عرضه می شود. البته در زمان خرید، شما در بخش مشخصات محصول با دو وزن متفاوت روبرو خواهید شد که یکی وزن محتوای داخل کپسول و دیگری وزن کلی کپسول آتش نشانی است.
منظور از کپسول آتش نشانی پودر و گاز 6 کیلویی این است که وزن ماده ضد آتش یا همان پودر موجود درون کپسول، 6 کیلوگرم است. این مواد با حجمی که دارند به صورت کاملا فشرده درون کپسول قرار گرفته تا در هنگام نیاز با فشار و قدرت زیاد به بیرون انتقال داده شوند. اگر تمایل دارید تا در زمان بروز حریق، سریع تر و بهتر شعله های آتش را مهار کنید، احتمالا کپسول آتش نشانی پودری 6 کیلوگرمی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. چرا که می تواند با پاشش حجم زیادی از پودر محبوس شده درون کپسول، شعله های آتش را کنترل کرده و سریع تر آن ها را خاموش کند.
کپسول آتش نشانی پودر 4 کیلویی
همانطور که اشاره کردیم، وقتی تصمیم به خرید کپسول آتش نشانی پودری می گیرید، محصولات در مدل ها و اوزان مختلفی به شما عرضه می شوند. این تنوع محصولات به شما قدرت انتخاب بیشتری می دهد. در واقع شما می توانید با توجه به موقعیت ساختمان، وسعت ساختمان و حتی بودجه ای که برای خرید کپسول آتش نشانی در نظر گرفته اید اقدام به خرید محصول کنید.
قیمت کپسول های آتش نشانی پودر و گاز بر اساس مشخصات ساخت آن ها تعیین می شود. به عنوان مثال کپسول آتش نشانی پودر و گاز 4 کیلویی نسبت به کپسول های بزرگ تر و سنگین وزن تر، قیمت مناسب تری دارد. از این رو افرادی که در خرید تجهیزات اطفاء حریق با محدودیت بودجه روبرو هستند می توانند به سراغ این نوع کپسول بروند. کپسول های پودری 4 کیلویی در عین حال که در زمان بروز حریق عملکرد بسیار خوبی دارند، از قیمت های مقرون به صرفه تری برخوردار هستند.
محتوای داخلی کپسول، 4 کیلوگرم وزن دارد. وزن نهایی کپسول نیز با توجه به جنس بدنه کپسول و نحوه طراحی آن کمی بیشتر از 4 کیلوگرم خواهد بود. معمولا کپسول های آتش نشانی 4 کیلوگرمی توسط شرکت ها و برندهای متفاوتی به بازار عرضه می شوند. از این رو هر شرکت بسته به استانداردهای محصول و طول عمر آن، لیست قیمت متفاوتی را به مصرف کنندگان ارائه می کند. تنها نکته ای که در خرید این محصولات می بایست در نظر داشته باشید، اعتبار سایت فروشنده است. به هر نسبت که فروشنده محصول از اعتبار بیشتری برخوردار باشد، شما می توانید از کیفیت و سلامت کالا اطمینان بیشتری داشته باشید.
خرید کپسول آتش نشانی پودری از آرسین فایر
برای خرید انواع تجهیزات آتش نشانی اطفا حریق و از جمله کپسول آتش نشانی پودری، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:
۰۲۱-۴۰۶۶۲۴۸۲ ۰۲۱-۴۰۶۶۴۴۱۸
۰۹۱۹۸۵۸۲۴۸۴ ۰۹۱۹۰۹۰۰۹۱۴
ایمیل: info@arsinfore.ir
نمایش بیشتر