مرکز کنترل آدرس پذیر برند دزلی


تماس بگیرید

برای دریافت قیمت تماس بگیرید یا شماره موبایل خود را وارد کنید

محصولات مشابه

در سیتم اعلام حریق آدرس پذیر دزلی DEZLI مرکز کنترل که با نام کنترل پنل هم شناخته می شود نقش اساسی در سیستم اعلام حریق چه از نوع عادی و چه آدرس پذیر داشته و به نوعی به منزله قلب این سیستم بوده و تمام اجزای آن را کنترل می کند. در واقع می توان گفت تمام ارتباطاتی که بین اجزای مختلف سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، اعم از دتکتورها، آژیر ها و شستی ها صورت می گیرد، به واسطه مرکز کنترل آدرس پذیر است.

مرکز کنترل آدرس پذیر دزلی چیست؟

در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دزلی هم مانند دیگر سیستم های اعلام حریق، پنل مرکزی، حیاتی ترین نقش را دارد و به نوعی بخش کنترل و هدایت گر محسوب می شود. برای شناخت یک سیستم اعلام حریق ابتدا باید با بخش کنترل پنل آن آشنا شد.

در سیستم های آدرس پذیر، طراحی مرکز کنترل به صورتی است که وقتی حریق رخ می دهد، از روی پنل می توان محل دقیق آن را پیدا کرده و سریع وارد عملیات اطفا حریق شد. سیستم آدرس پذیر دزلی، مرکز کنترل آدرس پذیر را در 4 مدل مختلف عرضه می کند که عبارتند از:

تک لوپ

دو لوپ

سه لوپ

چهار لوپ

هر کدام از این لوپ ها شرایط خاص خود را دارند و تعداد دتکتورها و اجزای مشخصی می تواند روی آنها نصب شود.

تعداد لوپ ها در کنترل پنل های آدرس پذیر بر چه اساسی است؟

از آنجایی که سیستم های آدرس پذیر نسبت به نوع متعارف قیمت بیشتری دارند، برای فضاهای کوچک صرفه اقتصادی نداشته و مناسب محیط های وسیع است. در این سیتم مدارهایی با عنوان لوپ یا حلقه وجود دارند که تعداد این لوپ ها بستگی به تعداد دتکتورها و سایز تجهیزات و همچنین مساحت مورد نظر دارد. بر این اساس کنترل پنل آدرس پذیر با توجه به استانداردهای متفاوت و شرکت طراح آن، می تواند از 120 الی 260 المان مختلف داشته باشد. تعداد این المان های آدرس پذیر، در اکثر کنترل پنل های آدرس پذیر 128 عدد است.

یک کنترل پنل از نوع آدرس پذیر باید این توانایی را داشته باشد که از پس تغذیه و کنترل تعداد بالایی از تجهیزات بر بیاید. هر کدام از این پنل ها قادرند از یک تا بیشتر از 20 لوپ را تحت کنترل داشته باشند. برای اینکه بتوان با تابلوهای کنترل پنل ارتباط برقرار کرده و جای درست محل تجهیزات را از روی آن متوجه شد، باید زبان ارتباطی خاصی برای آن در نظر گرفته شود. اینکه چه تجهیزاتی برای هر کنترل پنل انتخاب شود، بستگی به این دارد که با این زبان ارتباطی مطابقت دارد یا نه.

محل نصب تابلوی مرکزی اعلام حریق

معمولا این پنل ها را در جاهایی مثل مرکز اطلاعات، اتاق نگهبانی، اتا مدیریت و … نصب می کنند. در اماکنی مثل بیمارستان، خوابگاه و … که اعلام خطر برای ساکنین آنجا مناسب نیست، تابلوهای کنترل را در یک اتاق مخصوص نصب می کنند که همواره اپراتوری برای مراقبت در آنجا حضور داشته باشد و در صورت وقوع حریق، از طریق تلفن، صداهای نرم، زنگ، نور، چراغ رنگی و …. به قسمت هایی که حریق در آنها رخ داده، خبر رسانی شود.

نصب مرکز کنترل آدرس پذیر

 از آنجایی که این پنل پیچیدگی های خود را دارد و گذشته از آن با جان و مال انسان ها در ارتباط بوده و از حساسیت بالایی برخورد است، برای کارکرد درست آن، حتما باید نصب آن ها توسط افراد متخصصی انجام شود که از دانش و مهارت کافی در زمینه نصب دتکتورها و سایر اجزا، نصب و راه اندازی پنل، تنظیمات مورد نیاز و سیم کشی برخوردار باشد.

اجزای کنترل پنل اعلام حریق

با توجه به اینکه کنترل پنل ها توسط چه شرکتی ساخته می شوند و اینکه خریدار کدام نوع آن را می خرد، می تواند اجزای متفاوتی داشته باشد. اما اجزای کلی این پنل عبارتند از: منبع تغذیه، برد الکتریکی، ترمینال اتصال، LED های نشانگر، بیزر خطا، خطای داخلی بیزر، سوئیج قفل، شستی، پرینتر.

برخی از کنترل پنل ها وجود دارند که از آن ها با عنوان کنترل پنل اعلام حریق و اطفای حریق یاد می شود. در این نوع پنل ها شستی ای وجود داد که متصل به سیستم اطفای حریق است که وقتی حریق رخ می دهد، اپراتور با فشردن این شستی، باعث به کار افتادن سیستم اطفای حریق می شود.

قابلیت های مرکز کنترل آدرس پذیر دزلی

در حالت این کلی این پنل که تمام اجزای دیگر مثل شاستی ها، دتکتورها و آژیرها به آن وصل هستند، قادر به انجام کارهای زیر است:

اعلام دقیق محل حریق

اعلام خرابی در سیستم اعلام حریق

قطع کردن صدای هشدار دهنده ها

حذف زون ها

به کار انداختن دوباره دستگاه

حفظ عملکرد سیستم اعلام حریق به هنگام قطعی برق

تفاوت مرکز کنترل آدرس پذیر و متعارف

در حالت کلی این مرکز وظیفه گرفتن اطلاعات از دتکتورها، پردازش آنها و سپس ارسال دستورات مورد نظر به سمت آژیرها را به عهده دارد. اما نکته قابل توجه در مورد این پنل ها این است که فقط در زمان وقوع حریق نیست که بسیار کارآمد هستند، بلکه در مواقع عادی هم کار منبع تغذیه و عملکرد درست اجزای سیستم اعلام حریق را به عهده دارند. نحوه کار این پنل در سیستم های متعارف و آدرس پذیر تفاوت زیادی با هم ندارد. این تفاوت ها فقط مربوط به موارد زیر است:

تعیین محل حریق

پنل آدرس پذیر، محل دقیق خطر را به لطف دتکتورهای دارای شناسه مشخص می کند، در حالیکه در پنل های متعارف فقط محدوده خطر مشخص می شود.

کابل کشی

مدار در سیستم های آدرس پذیر از پنل آغاز می شود و تمام اجزا اعم از دتکتورها و هشدار دهنده ها همگی در یک مسیر قرار می گیرند. پایان این مدار هم در نهایت به پنل مرکزی ختم می شود. اما در نوع متعارف، از کنترل پنل دو مدار شروع می شود که هشدار دهنده ها در یک مدار و آشکارسازها در مدار دیگر قرار می گیرند. سرانجام هم مدار به یک مقاومت وصل می شود.

نحوه اتصال تجهیزات

در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، نحوه قرار گیری تمام تجهیزات در مدار به صورت سری است و در صورتی که مثلا در یک سیم پارگی رخ دهد و یا یکی از تجهیزات دچار خرابی شود، کل لوپ دچار مشکل نمی شود. اما در نوع متعارف، نحوه اتصال تجهیزات به یکدیگر از نوع موازی بوده و پارگی در سیم یا خرابی تجهیزات، عملکرد کل مسیر را تحت تاثیر قرار می دهد.

کنترل مدار و تجهیزات

در نوع آدرس پذیر، کنترل مدار و نظارت بر آن به وسیله کنترل پنل انجام می شود. یعنی کنترل پنل این نظارت را با بررسی کردن میزان جریان خروجی و ورودی انجام می دهد. اما در نوع متعارف، در انتهای هر زون یک مقاومت انتهای خط، بسته می شود تا بتواند جریان یکنواخت را برقرار کند. هر گونه کم و زیاد شدن این جریان، باعث اعلام هشدار توسط سیستم می شود.

قیمت کنترل پنل اعلام حریق دزلی

متقاضی باید پنل مورد نظر را با توجه به نیاز خود خریداری کند. پنل ها با توجه به اینکه چه تعداد لوپ دارند و چه تعداد تجهیزات در آنها استفاده می شود، قیمت های متفاوتی خواهند داشت. گذشته از این، برخی ویژگی های دیگر و نوسانات بازار هم بر قیمت نهایی تاثیر می گذارند.

خرید پنل مرکزی آدرس پذیر دزلی

برای خرید تجهیزات آتش نشانی برند دزلی می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:

۰۲۱-۴۰۶۶۲۴۸۲              ۰۲۱-۴۰۶۶۴۴۱۸

۰۹۱۹۸۵۸۲۴۸۴               ۰۹۱۹۰۹۰۰۹۱۴

ایمیل  info@arsinfire.ir

نمایش بیشتر

دیدگاه و سوال ارزشمند خود را در کادر ذیل وارد کنید

برای ارسال نظر باید وارد شوید

ورود / ثبت نام